WAT IS WALKING TRIATHLON?


Zwemmen - fietsen - wandelen


Net als bij een echte triathlon bestaat een walking triathlon uit 3 sportieve activiteiten, die je achter elkaar doet.
Maar dan niet als wedstrijd, maar lekker in je eigen tempo. Samen met je partner, je gezin of met vrienden. Een walking triathlon is geen wedstrijd, er is geen tijdregistratie of uitslag. Het is ook niet de bedoeling om de activiteiten snel te doen, maar om zoveel mogelijk te genieten van de omgeving en van elkaar. Tussen de onderdelen mag je gewoon lekker de tijd nemen om wat te eten, drinken en te rusten.
Het fietsen mag op een fiets naar keuze gedaan worden, het is ook prima als het een e-bike is. Of op een tandem. En het laatste onderdeel is wandelen, bij een echte triathlon is dat hardlopen, maar dat is niet de bedoeling. Bij een echte triathlon doe je de onderdelen individueel, en mag je niet samen fietsen. Bij een walking triathlon mag dat wel, sterker nog : het is de bedoeling om lekker samen te bewegen!

De inschrijving gaat open voorjaar 2023! Like de facebookpagina voor regelmatige updates.

DE ONDERDELEN

ZWEMMEN IN DE SURFPLAS


Het eerste onderdeel van de Walking Triathlon Reeuwijk is een rondje van 500m zwemmen in de Surfplas. Eind juni is het water normaal gesproken ongeveer 20 graden.
500m, dat is 20 baantjes in het zwembad. Je mag elke slag zwemmen die je wilt. Je mag een zwembroek aan, maar als je liever in wetsuit gaat, helemaal goed. Een boei is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden voor de zichtbaarheid.


FIETSEN ROND DE REEUWIJKSE PLASSEN


Een mooie fietstocht van ongeveer 25km door het mooie Reeuwijkse Plassengebied. Je krijgt een routebeschrijving, en deze is ook als gpx bestand te downloaden. Tijdens de route is er gelegenheid om onderweg ergens wat te eten of te drinken.
De route is over de openbare weg.


WANDELTOCHT


De kers op de taart is een wandeling door de natuur, in de omgeving van de Surfplas. Ergens tussen de 5 en 10 kilometer